JESENSKO VJENČANJE U VINOGRADU?

Ovakvo vjenčanje može biti savršen izbor za vinoljupce i ljubitelje prirode,

jer vjenčanja na otvorenom u posljednje vrijeme imaju sve više poklonika i diktiraju jedan sasvim novi trend u organizaciji vjenčanja, ne zaboravljajući pritom običaje i tradiciju podneblja.

Zamislite ceremoniju u smiraj dana, s očaravajućim pogledom na vinograde… Zatim i romantičnu večeru uz svijeće za vaše uzvanike, na otvorenoj terasi ove obiteljske vinarije smještene na istarskim brežuljcima, s pogledom koji seže do mora…

Da li je to lokacija koju ste tražili?

Scenarij i dekor za jedno takvo  jesensko vjenčanje osmislila je organizatorica vjenčanja Ticiana Peteh, The Bloom Room, a možete ga pogledati u nastavku, i to kroz objektiv dvije fotografkinje, Vere Krekhovetskaye i Nine Roland, koje se bave fotografiranjem vjenčanja i često surađuju.

Ovom prilikom Vera i Nina odlučile su prikazati iste prizore i lokacije, svaka iz svoje perspektive i na sebi svojstven način.

Vera koristi bogatije boje i pridaje posebnu pažnju detaljima, dok Nina koristi zagasitije tonove, a naglasak je na mladencima.

Vjenčanicu od satena, tila i čipke potpisuje Martina Herak, porečka dizajnerica sa zagrebačkom adresom, diplomirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Martina se već tri puta predstavila  na Londonskom Tjednu mode, dok je ova voluminozna, slojevita vjenčanica iz pet dijelova prvi put predstavljena na sajmu vjenčanja u Puli, Sposa News 2017.

Na brežuljcima zapadnog istarskog vinogorja, u blizini Poreča, u selu Narduči, prostiru se obiteljski vinogradi Marijana Armana.

Za listopadski photo shooting organizatorica vjenčanja odabrala je i uredila nekoliko lokacija ovog imanja kako bi istakla sve njegove mogućnosti i ljepotu.

Središnju  točku događaja čini  predivna otvorena terasa, sa koje puca pogled na vinograde i istarske brežuljke, sve do mora.

Masivni svadbeni drveni stol ukrasila  je toplim bojama jeseni i sezonskim plodovima, uz nezaobilazne svijeće za savršenu romantičnu večeru, te potpuni doživljaj jednog drugačijeg svečanog objeda.

Za slatki trenutak večeri tu je minimalistička bijela torta sa ‘spatolato’ efektom,  iz pekare Concettino , ukrašena vrlo jednostavno bobicama gloga u duboko crvenoj boji, te nešto svjetlijim zrnima nara.

Zrele plodove nara  nalazimo i u dekoraciji svečanog stola, uz druge jesenje plodove, kao što su tikve i lješnjaci.

Jesensku tematiku nalazimo i u pomalo divljem vjenčanom buketu, za ovu priliku bez pastelnih tonova i zadanih nježnih formi.  Temelj ovog promišljenog buketa su svježe hrastove grane kao simbol jeseni, a čine ga  raskošnim i lepršavim.

Dozu vjenčane elegancije ipak donose bijele hortenzije, često klasičan izbor cvijeća za vjenčanja.

Od mikro elemenata korištene su  grane mirisne kadulje sitnih cvjetova žarko crvene boje, te omanje ruže vinogradarke u punom cvatu, zagasito crvene boje, kao kontrast zelenim tonovima hrasta.

Bogatstvo jesenskog kolorita i dinamiku buketu daju i grančice gloga, sitnog bobičastog ploda u dubokoj tamno crvenoj boji.

Ovo veliko imanje sastoji se od  moderno opremljenog vinskog podruma i kušaonice, dok je terasa s pogledom na vinograde osobito privlačna posjetiteljima željnim dodira s prirodom , kao i romantičarima, te ljubiteljima dobre kapljice.

14. Listopad, 2018.

Zaručnici: Bea & Vanja

Lokacija: Arman Marijan Winery,

Organizacija i planiranje: Ticiana Peteh, 

Cvijeće, dekor i oprema: The Bloom Room Weddings

HVALA CIJELOM TIMU NA OVOM DIVNOM DANU!

Fotografkinje:
Photostory Croatia,
Nina Roland Photography,

Haljina: Martina Herak design,

Torta: Pekara Concettino,

Šminka: Alessia Stelko

Frizura: Petra Paladin