Photostory Croatia

Projekt o kojem smo maštali tri godine

Kada nam je zbog svjetskih zbivanja u posljednjih nekoliko mjeseci velik broj vjenčanja prebačen za 2021. godinu zbog zabrane javnog okupljanja većeg broja ljudi, odlučili smo iskoristiti priliku za ostvarenje projekta o kojem smo maštali tri godine: elopement wedding tematski photoshoot. Razdoblje karantene potaklo nas je na razvitak novih koncepata za organizaciju elopement vjenčanja u Istri koja postaju sve popularnija za strane i domaće mladence, a sigurni smo kako je ideja o privatnom, tajnom obredu mnogima postala privlačna u 2020. godini.

Nina Roland Wedding Photographer

Tematski photoshoot: zabava, timski rad i organizacija u jednom

Priznajemo, tematski photoshoot je zabava koju si priuštimo jednom ili dvaput godišnje na kojoj obrađujemo teme, lokacije i ideje za vjenčanja za koja u praksi inače nemamo vremena zbog tekućih angažmana. Kao kod pravog vjenčanja, i organizacija tematskog photoshootinga zahtijeva dobru koordinaciju i komunikaciju među svim dobavljačima i profesionalcima koji sudjeluju na projektu, a snimanju prisustvuje tim od preko desetero ljudi.

Nerijetke su situacije kada nam se planovi za snimanje izjalove zbog vremenskih prilika i drugih faktora na koje ne možemo utjecati, ali kvalitetna komunikacija, međusobna suradnja našeg tima te spremnost na neočekivano uvijek donesu željene rezultate i spontane trenutke koje svi pamtimo.

 

Nina Roland Wedding Photographer

Elopement vjenčanje u središnjoj Istri – intima, autohtonost i duh poluotoka

Elopement wedding photoshoot je ideja o kojoj smo dugo promišljali, a nedavna situacija inspirirala nas je da prikažemo čaroliju malog intimnog obreda s minimalnim brojem uzvanika. Naša ideja nas je odvela na privatni posjed u Istri s klasičnom kamenom kućom, obližnjom konjušnicom te prostranom livadom pa smo pri uređenju lokacije nastojali poštovati prirodno okruženje i duh kojim odiše.

Koristeći se samo materijalima dostupnima na posjedu, na ulazu u konjušnicu s upečatljivim vratima i griljama plave boje, postavili smo stol napravljen od drvenih dasaka te slamnate bale koje su poslužile kao stolice, a prekrasan grm crvenih ruža u cvatu karakterističan za kasno proljeće nametnuo se kao prirodna pozadina za photo point.

U želji da lokacija, iskustvo snimanja i krajnji rezultati prate izvornost lokacije do najsitnijih detalja, za presvlačenje i odmor koristili smo dvorište kuće ukrašeno sjenama velikog drva murve.

 

 

 

Elopement Wedding Photoshoot Istria

Nina Roland Wedding Photographer

Photostory Croatia

Photostory Croatia

Detalji su važni, a često i presudni za kvalitetne wedding fotografije

  Pazeći da zaista svaki detalj prati prirodno okruženje lokacije, pri izradi buketa za mladenku su korištene domaće ruže i bijeli gerberi koji su dali dojam poljskog cvijeta margarete, dok smo kao zelenilo koristili grane lipe i murve. Murva se kasnije pokazala odličnim mamcem za konje koji je mladenka koristila kako bi joj se približili tijekom snimanja.

Delicije tradicionalne istarske gastronomije neizostavni su dio cijelog projekta

Nina Roland Wedding Photographer

      Štih autohtone Istre bio nam je inspiracija i za buffet stol na kojem smo poslužili domaće istarske delicije kao što su pršut, kobasice i sir obogaćen crnim istarskim tartufima, dok smo tortu odlučili ukrasiti suhim smokvama, rogačem i mediteranskim začinskim biljem. Jednostavni menu smo upotpunili tradicionalnim istarskim kolačima, kroštulama i poveticom, dok smo izbor pića sveli smo na pjenušac sa listićima 24-karatnog zlata proizvođača Vina Kauran kojim smo kasnije nazdravili rezanje torte te na domaći Gin istarskog proizvođača Rossi winery & distillery.

Vidjeti ljubav kroz dva različita objektiva

 Vođeni idejom da ovaj photoshoot odradimo ‘sebi za gušt’ dok pritom neopterećeno uživamo u dobroj radnoj atmosferi, odlučili smo eksperimentirati tako da istu ljubav pogledamo kroz dva različita objektiva fotografkinja Nine Roland i Vere Krekhovetskaye.

Galerije fotografija u cijelosti možete pogledati na sljedećim linkovima: Elopement Escape pt. I by Nina Roland i Elopement Escape pt. II by Vera Krekhovetskaya.

Svaka situacija je prilika za razvoj novih ideja 

            Za kvalitetne fotografije tematskog photoshootinga potrebni su dani planiranja, dobrog timskog rada i strpljenja za neprestane neočekivane zaplete koji su neizbježni, ali i krajnji potrebni – jer sa sobom donose zanimljive rasplete, svježe ideje, nove projekte i buduće suradnje kojima se uvijek iznova veselimo.

Hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu, a do sljedećeg vam želimo samo ljubav. 

Bloom Weddings Croatia

Nina Roland Wedding Photographer

 

Elopement Wedding Photoshoot Istria

Nina Roland Wedding Photographer

Elopement Wedding Photoshoot Istria

Nina Roland Wedding Photographer

Elopement Wedding Photoshoot Istria

Nina Roland Wedding Photographer

Elopement Wedding Photoshoot Istria

Nina Roland Wedding Photographer

Galerije fotografija i ostalih suradnji Bloom Weddings Croatia pronađite ovdje.

📍 Organizacija shootinga i lokacije: Bloom Weddings Croatia
📸 Fotografkinje: Nina Roland Wedding PhotographerPhotostory Croatia
👰 Vjenčanica: PronoviasBiba Vjenčanice Pliško
🎍 Uređenje i oprema: Bloom Weddings Croatia
🍽️ F&B: Bloom Weddings Croatia
💐 Cvijeće i dekor: Bloom Weddings Croatia
🥂 Pjenušac: Vina Kauran
💇 Frizura: Elena Brčić Čitar
💄 MUA: aldianica_makeup_artist
💡 Rasvjeta: Studio Infinity rent4 event
💏 Modeli: Andrea Bijelić & Denis Vukadin
✍️ Tekst: PR

Istra, svibanj 2020. 💖